Pagina wordt geladen ...
zoeken

Trapleuning bij traplift

Trapleuning bij traplift in een woning. Wij kunnen ze voor u op maat maken.  Op deze pagina treft u een voorbeeld van een project waarbij wij een trapleuning aanpasten, zodat daarna een traplift gemonteerd kon worden.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

trapleuning aanpassing

Wanneer de traplift bevestigd moet worden, dient de trapleuning wel aan tal van voorwaarden te voldoen:

  • De trap en de trapleuning moet voldoende stevigheid bieden aan de traplift.
  • De afstand tussen de muur en de rail van de traplift is belangrijk.
  • Veiligheid is van belang en staat voorop.
  • Soms moet de verlichting bij de trap aangepast worden.

Wanneer is het belangrijk?

Aanpassing van de trapleuning en plaatsen van een traplift kan van belang zijn wanneer u thuis wilt blijven wonen maar u wegens uw leeftijd niet de mogelijkheid hebt om bijvoorbeeld op uw slaapkamer op de bovenverdieping te komen.

Ook wanneer u een handicap hebt, kan een traplift een oplossing zijn.

WMO of WLZ en woonvoorzieningen

Mensen met een beperking kunnen langer zelfstandig wonen wanneer de woning wordt aangepast. Daarom vergoeden gemeenten woningaanpassing via de WMO. Meer informatie treft u op onze website: woningaanpassing gehandicapten en ouderen.

aanpassing trapleuning

Voorbeeld van aanpassing bij trap

We zijn gevraagd om een oplossing te maken voor een trapleuning in combinatie met een traplift. Bij een ouder echtpaar is bij een bestaande trap een traplift gemonteerd door derden.

Bij de montage van de traplift moest de bestaande leuning verwijderd worden, deze leuning stak te ver van de muur af, en de traplift zou hier tegenaan lopen.  Het ontbreken van deze leuning werd als lastig en gevaarlijk ervaren, omdat de trap ook nog normaal gebruikt werd.

Wij hebben een oplossing bedacht om een ranke en dunne leuning te maken, die op de oorspronkelijke montagepunten gemonteerd kon worden. Hier kan de traplift ongehinderd voor langs bewegen.

De uitvoering is gedaan met rvs buis, die onderhoudsarm is en niet geschilderd hoeft te worden. De buis is gewalst volgens de contouren van de bestaande muurplank.

Aanpassingen nodig?

Wij denken graag met u mee. Is er een aanpassing in uw woning noodzakelijk? Neem gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.

Neem contact met ons op!

LINK Andere projecten

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.