Pagina wordt geladen ...
zoeken

Autobedrijf groeit uit zijn jas

Inmiddels bestaat autobedrijf Martens meer dan 30 jaar. In deze tijd is het bedrijf behoorlijk gegroeid en is het hoog tijd dat er meer ruimte komt.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op!

nieuwbouw autobedrijf

Nieuwe bedrijfshal

Het autobedrijf is in de jaren behoorlijk gegroeit. Met de bouw van een nieuwe bedrijfshal wordt er een behoorlijke ruimte gecreëerd.

Op deze pagina kunt u de vorderingen van de bouw volgen.

 

Fundering

De fundering bestaat uit een gestorte ringbalk. Er wordt een PS kist gezet, daarin wordt wapening aangebracht en het beton gestort. Voordat de fundering wordt aangebracht worden er installatiewerkzaamheden uitgevoerd (mantelbuizen, riolering).

 

Constructie

1 april 2019 is er begonnen met het monteren van de constructie. Allereerst worden de kolommen geplaatst. Hierop worden de spanten geplaatst. Het spant bestaat uit 3 liggers. De grootste ligger weegt 1730 kilogram. De totale constructie van de hal bedraagt 60 ton.

 

Spant monteren

Door het eigen gewicht hangt het spant door. Daardoor houd je ruimte tussen de kolommen en de uiteinden van het spant. De monteurs halen dan 1 kolom los en duwen deze naar de ligger. Na montage laat de machinist het spant zakken en wordt de kolom weer in de originele stand geduwt. Daarna wordt de kolom weer vastgezet.

betonpanelen plaatsen autobedrijf 

Betonpanelen plaatsen

De onderzijde van de hal wordt afgewerkt met geïsoleerde prefab betonelementen. Betonpanelen zijn er in verschillende kleuren en motieven te verkrijgen. Hier is gekozen voor mezzo split (uitgewassen grind).

 

Dak en wandbeplating

In week 16 en 17 is de wandbeplating (sandwichpanelen) en dakbeplating gemonteerd.

riolering lassen 

Riolering van de wasstraat

Polyetheen (PE) is bestand tegen zowel koude als warme vloeistoffen en is chemisch resistent voor de meeste chemicaliën. Daarom worden PE leidingsystemen met name gebruikt voor veeleisende afvoerinstallaties. Bovendien is PE uitermate geschikt om te worden ingestort. Dit komt met name door de hoge slagvastheid en lage elasticiteitsmodulus van het materiaal. Bij zeer lage temperaturen, tot - 40 °C, behoudt PE een grote weerstand tegen schokken en stoten.
PE verdraagt kortstondig temperaturen van 100 °C (zonder drukbelasting). Vandaar dat u een PE leidingsysteem probleemloos kunt toepassen in installaties waarbij heet water wordt afgevoerd.

dakbeplating wandbeplating autobedrijf 

Landelijke uitstraling

Door de montage van potdekselprofielplaten krijgt de nieuwe bedrijfshal een landelijke uitstraling. Voor het schuine dak is gekozen voor golfpanelen ook deze panelen hebben een landelijke uitstraling.

waterafvoer 

Regenwaterafvoer

Onze monteurs zijn bezig met de montage van de regenwaterafvoeren. Het betreft hier een vacurain hemelwater afvoersysteem. In het dak worden 4 afvoeren en 4 noodafvoeren gemonteerd. Veelal loopt de overstort vanaf een plat dak via de gevel naar buiten. Bij deze bedrijfshal gaat de overstort via een buizensysteem onderlangs.

bitumen dakbedekking 

Dakbedekking

Het dak is voorzien van bitumineuze dakbedekking. Bitumen dakbedekking is uitstekend geschikt voor platte daken.

betonvloer autobedrijf 

Betonvloer met vloerverwarming

De betonvloer is gestort. De vloer is voorzien van vloerverwarming. De gehele vloer is vloeistofdicht.

Alle voorzieningen voor de hefbruggen zijn ingestort, er is een ingestorte goot bij de wasplaats en er is rekening gehouden met een voorziening voor de profieldieptemeter.

zonnepanelen autobedrijf 

Zonnepanelen

 

 

Nieuwe bedrijfshal bouwen?

Wilt u een bedrijfshal bouwen? Wellicht kunnen wij u van dienst zijn.

Neem gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op

 

 

keurmerken

facebook linkedin google twitter instagram.

web applicaties dotsolutions